Met vriendelijke groet,

Kees Bruijnes

Ik kijk als kunstschilder naar de schoonheid om mij heen. Schilderen met olieverf is een prachtige manier om je enthousiasme om te zetten in daden en “de wereld een compliment te geven”

 

Ik vraag mensen twee uur te poseren. Dat is altijd spannend want in die tijd dient die persoon direct te worden vastgelegd in olieverf of op zijn minst in schetsen en foto’s als voorbereidend materiaal. Ik  vraag mensen te poseren die er naar mijn opvatting schilderachtig uitzien. Vrouwen, mannen, jonge en oude. Ook opdrachten doe ik.

‘s Zomers bij gunstig weer en gunstig licht sta ik buiten. Bij het Veerse meer, of bij de stenen brug in Goes of zo maar ergens op een mooie plek in de Zak van Zuid-Beveland. Ezel opzetten, olieverf op het palet en proberen maar of het schilderij wat worden wil.

Olieverf is mijn enige materiaal. Het liefst alla prima dus direct op doek. Natuurlijk heb ik ook altijd een klein schetsboekje bij me om onderweg in trein of café meestal onopvallend te oefenen in het portrettekenen.

Ik heb de kneepjes het vak in de jaren tachtig geleerd in Goes van de heren Peter Rosier en Johannes Milhaus en in Vlissingen van Peter Paul Adriaansens.  Na die inleidende studie ging ik mijn eigen weg.